В Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили перші сонячні панелі та системи збереження енергії



Українська благодійна організація Energy Act For Ukraine Foundation облаштовує гібридними сонячними системами Чернігівську обласну дитячу лікарню, пише «NV».

Чернігівська обласна дитяча лікарня, яка є провідним закладом для лікування дітей в області, стала першим проєктом в рамках кампанії Фонду 50 сонячних лікарень.

Сонячну систему, яка складається з сонячних панелей потужністю 44, 6 кВт та системи збереження енергії ємністю 96 кВт-год, встановлено для автономного живлення критичного обладнання корпусу лікарні, де розміщено відділення інтенсивної терапії новонароджених на недоношених дітей. Така система дозволить корпусу працювати в автономному режимі до 4 годин у разі блекауту. Очікувана економія лікарні на витратах за електроенергію складатиме близько 5 тисяч євро щорічно, а скорочення викидів CO2 сягне 1139 тонн за 25 років роботи системи.

В Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили перші сонячні панелі та системи збереження енергії, фото-1, Фото: Loreal Україна

Фото: Loreal Україна

Лікарня постраждала внаслідок російської окупації в 2022 році, та була рекомендована МОЗ для кампанії.

Благодійним партнером проєкту виступив бренд Garnier, а сонячні панелі для Чернігівської лікарні надала польська компанія Menlo Electric.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW