У Долину нарцисів на Закарпатті повернулися буйволи



На території Карпатського біосферного заповідника «Долину нарцисів» знову заселили буйволи. Про це розповіли на сторінці заповідника у Фейсбук.

Невелике стадо буйволів оселилося у заповідній долині у 2020 році. Ці тварини у старі часи були звичайними у місцевих господарствах. Вони забезпечували селян молоком, м’ясом і широко використовувалися як потужна тяглова сила. Однак з часом в Закарпатських дворогосподарствах буйволи стали майже рідкістю.  

Чому буйволи оселилися в Долині нарцисів?

Буйволи,можуть підтримувати лучні екосистеми, поїдаючи підріст чагарникових і деревних порід. Таким чином, ці тварини можуть в значній мірі вирішити проблему заростання лук і тим самим сприяти охороні і збереженню популяції нарцису вузьколистого. До речі, стадо утримується в загороді, на землях, де нарцис вузьколистий не формує щільних заростей.

Скільки буйволів у Долині нарцисів?

Цього літа тут утримується стадо з 14 дорослих особин. А 9 травня в однієї з буйволиць народилося малятко!

Коли можна побачити тут буйволів?

У період активного росту лучної та чагарникової рослинності – з травня по листопад. Взимку стадо зимувало в Угольському та Широколужанському природоохоронних науково-дослідних відділеннях заповідника.

Що подобається буйволам в Долині нарцисів?

Соковиті трави слугують прекрасним кормом для тварин, а перезволожені ділянки надають задоволення приймати водні та грязьові ванни, які так полюбляють буйволи. Тваринам затишно в Долині нарцисів. Щороку тут народжуються  телятка.

Будьте обережними, тварини дуже сильні та можуть бути небезпечними!

Читайте також: інтернет-агітатору, який чекав, щоб армія рф “звільнила” Ужгород, оголошено підозру

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW