У Брянській області невідомі знищили два російських літаки та два гелікоптери, - ВІДЕО



У суботу, 13 травня, у Брянській області впали одразу кілька вертольотів та літаків ЗС РФ. За даними ЗМІ та прокремлівських військкорів, було збито два вертольоти Мі-8 і два російські літаки. Щонайменше четверо пілотів загинули.

Влада країни-агресора РФ ввела в Брянській області план Перехоплення. Правоохоронці розшукують диверсантів, які можуть бути причетні до падіння російської техніки.

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов прокоментував падіння кількох гелікоптерів та літаків у Брянській області. Журналіст переконаний, що літальні апарати на території РФ збила українська ППО.

«Історична перемога Протиповітряної оборони ЗС України у небі над Росією! В одному бою, у блискуче організованій засідці, українська зенітно-ракетна система знищила одразу чотири російських бойових машини! Збито новітній російський винищувач Су-35С, бомбардувальник Су-34 та два гелікоптери Мі-8» — пише Бутусов у Facebook.

Журналіст зазначає, що, судячи з оприлюдненого відео, всі ці цілі йшли на значній висоті, і були раптово знищені зенітними ракетами великої дальності, не встигнувши здійснити протиракетний маневр. Ракети вражали російські літаки та гелікоптери з носової частини, тому росіяни поширюють інформацію, що всі екіпажі знищені, додав він.

За словами Бутусова, вартість найсучаснішого російського серійного Су-35С за експортним контрактом з Китаєм становить 104 мільйони доларів за один літак, тобто за наявними експортними цінами в бою знищено російську бойову техніку на суму близько 200 мільйонів доларів. Окремо він наголосив, що також знищені пілоти, підготовка яких не лише дорого коштує, а й вимагає багато років.

«Останній раз такі втрати в одному бою російська авіація зазнала 30 липня 1970-го року. Тоді авіація Ізраілю провела операцію "Рімон-20", у ході якої в одному бою було знищено одночасно чотири російських винищувача Міг-21, три пілоти були ліквідовані, ще один Міг було пошкоджено. Ізраільтяне втрат у літаках та пілотах не мали, один їхній винищувач також було пошкоджено. Тепер ЗСУ вписали у світову історію свій унікальний подвиг», - додав він.

Бутусов також наголосив, що росіяни втратили панування у повітрі над Брянщиною і ця битва значно обмежить терористичні дії російської авіації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW