"Я – мати двох синів, які сьогодні захищають Україну": історія тернополянки Інни Іванюк, у якої чоловік загинув, боронячи країну



Багато українських жінок чекають своїх рідних з фронту, а дехто втратив у цій війні найрідніших людей. Так, усі чоловіки в сім'ї Інни Іванюк пішли на війну. Обоє її синів зараз воюють на передовій. А чоловік загинув, захищаючи Україну від ворожої навали.

Про сім'ю Іванюків розповідає "Суспільне".

Інна Іванюк розповідає, що для її сім’ї війна не закінчувалася з 2014 року.

"Старший син у мене був в "Азові", молодший був у 8-му полку снайпером-розвідником. Я маю двох синів: Олександра, 33 роки, і Богдана, якому 29 років, які сьогодні воюють за Україну", - розказує жінка.

Інна Іванюк працює директором школи та педагогом.

"Мої хлопці дуже цікаві особистості в системі соціуму. Вони дотепні, вони чудернацькі, вони захисники. Якось був такий період суспільства, що в нас не дуже була популярна військова справа. А я чомусь як мама подумала, що вони ростуть такими розбишаками, хоча вони в мене були уважними, закінчили юридичні виші обоє, я кажу: "Підете в армію". Вони це сприйняли спочатку смішно, казали: "Мамо, зараз ніхто не йде в армію, це не є престижно", але вони мене почули. Вони відслужили в армії обоє", – каже Інна.

Двоє синів пішли на війну, а згодом і чоловік.

"Я – мати двох синів, які сьогодні захищають Україну": історія тернополянки Інни Іванюк,  у якої чоловік загинув, боронячи країну (ФОТО, В..., фото-3

"У 2014 році молодший син якраз тільки демобілізувався, його викликають і кажуть – треба їхати, є сутичка військова, є така антитерористична операція. Він прийшов до мене, йому було 19 років, і сказав: "Мамо, я буду йти. Ти не хвилюйся, ти пишайся мною, бо я в тебе сильний. Я тобою, мамо, так пишаюся, тому що ти – мама героя". Старший син сказав: "Мамо, мені тебе дуже жаль, але я не зможу так, я теж мушу йти. Він пішов в "Азов". А через рік пішов чоловік. Захищаючи Батьківщину, він віддав своє життя".

Жінка каже, як педагог знає, щоб виросли воїни – їх треба виховувати з дитинства.

Деталі у сюжеті "Суспільного":



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW