Вихваляла окупантів в "Однокласниках": судитимуть жительку Одеської області



Поліцейські відправили на лаву підсудних жительку Білгород-Дністровського району, яка заперечувала напад на Україну та вихваляла окупантів.

Про це повідомили у пресслужбі поліції. 

57-річна мешканка Мологівської територіальної громади активно поширювала проросійський контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники».

Викрили правопорушницю співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими районного відділу поліції. Правоохоронці встановили: у своїх дописах жінка публічно визнавала збройну агресію російської федерації проти України правомірною, прославляла та вихваляла військових держави-окупанта. У якості речового доказу з оселі фігурантки під час санкціонованого обшуку вони вилучили мобільний телефон, за допомогою якого вона поширювала дану інформацію.

«Завершивши у повному обсязі розслідування, поліцейські під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули жінці обвинувачення у поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників. Це правопорушення передбачене частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт відносно прибічниці загарбників вже направлений до суду», - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW