Нічна атака РФ: постраждалі в Києві, руйнування на Одещині



У ніч на понеділок, 8 травня, російські війська знову завдали масованого ракетного і авіаційного удару по території України. Збройні сили України знищили всі 35 ударних дрони типу "Shahed", повідомив генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні.

За словами голови Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергія Попка, понад 30 безпілотників було знищено над Києвом. "На жаль, за інформацією на даний момент - в місті є руйнування та травмовані. Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожне покриття, автівки", - написав він у Telegram.

Уламки дрона в Києві та пошкоджене автоУламки дрона в Києві та пошкоджене авто

Так, у Святошинському районі столиці уламки впали на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади. Також пошкоджено вісім автівок, одна з них горіла. Травмовано п'ятеро людей, їм надана медична допомога.

У Солом'янському районі пошкоджено резервуар з дизельним паливом ємністю п'ять тонн (без загоряння) і газову трубу високого тиску, де загорівся газовий факел. Наразі газ перекрито, пожежу ліквідовано. На стоянці пошкоджено 15 вантажних та п'ять легкових авто.

Вночі низка ЗМІ з посланням на Telegram КМВА також повідомляли про падіння уламків на злітну смугу аеропорту "Жуляни", однак наразі така інформація на цьому каналі відсутня. Аеропорт теж знаходиться у Солом'янському районі.

Мер столиці Віталій Кличко написав в Telegram, що на місці вибуху в Солом'янському районі постраждало троє людей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW