Атака дронів на Київщину та удар по Харківщині і Одесі: головне за ніч по регіонах



Триває чотириста тридцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Вночі, 8 травня 2023 року, ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”. 35 із 35 дронів було знищено нашими захисниками. Також здійснив ракетні атаки та не припиняв обстріли. 

Редакція розкаже про ситуацію по регіонах України. 

Продовжуючи тактику терору, минулої доби російська федерація завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Нажаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура.

За даними Генштабу ЗСУ, ймовірність подальших російських ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Київщині

Ворог атакував область і столицю безпілотниками. Місцева влада повідомляла про роботу ППО та падіння уламків БПЛА ворога.

Близько 02:00 мер Кличко розповів про трьох постраждалих на місці вибуху у Соломʼянському районі та ще одного – у Святошинському.

У КМВА додали, що уламки БПЛА також впали і на злітну смугу аеропорту Жуляни.

Сили оборони знищили всі дрони, якими ворог атакував Україну вночі: 35 із 35. Про це у ранковому зведенні повідомив Генштаб.

На Чернігівщині

Під обстрілами – Новгород-Сіверський і Чернігівський райони. Один із населених пунктів – без електроенергії через пошкодження, також пошкоджено ангар.

На Сумщині

Обстрілів зазнали Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Новослобідська громади. Пошкоджено два домогосподарства, школа, трактор. Поранення отримали троє людей.

На Запоріжжі

Ворог обстріляв 21 населений пункт, є нові руйнування. В Комишувасі поранили родину – жінку та чоловіка, також поранення отримав чоловік у Степовому.

На Дніпропетровщині

Внаслідок обстрілу Нікополя понівечено АЗС, транспортне підприємство, лінію електропередач, легкову та вантажну автівки. Один чоловік отримав поранення.

На Харківщині

Загарбники обстріляли Вовчанськ, Новомлинськ, Западне та інші населені пункти.

У Балаклії обстріляли територію ВЧ-1352, арсеналу, автопарку, військового містечка. Постраждали шестеро людей, під час повторного удару постраждав фельдшер.

На Луганщині

Артилерійських та мінометних обстрілів вчергове зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Невське та Білогорівка.

На Донеччині

Окупанти обстріляли 14 населених пунктів: Дружківку, Часів Яр, Курахове та інші. Пошкоджено 16 житлових будинків, ринок, пʼять гаражів, цех НКМЗ, меблевий цех.

По області – двоє поранених.

На Одещині

Ворог завдав ракетного удару по продовольчому підприємству.  У Повітряних силах розповіли деталі. 

У ніч на 8 травня російські військові випустили по області до восьми крилатих ракет Х-22, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ігнат у етері телемарафону:

Що стосується Одещини – було 7 літаків і до 8 пусків крилатих ракет Х-22, частина з них долетіла до Одеської області, були уражені певні об’єкти.

Решта ракет не досягли своїх цілей (можливо самоліквідація, можливо, просто падають в силу свого старіння, бо це застарілі радянські ракети).

На Одещині під завалами зруйнованого складу знайшли тіло охоронця. Його вважали зниклим безвісти, повідомила речниця оперативного командування «Південь» Гуменюк.

На Херсонщині

Від ворожого вогню постраждав 21 населений пункт. Серед них – Михайлівка, Золота Балка, Гаврилівка, Антонівка, Херсон. У Кізомисі пошкоджено газогін та близько семи осель місцевих. У Янтарному жінка отримала поранення. У Високопільській громаді на російській міні підірвався тракторист, отримав поранення.

У Херсоні померла 54-річна жінка, поранена під час російського обстрілу 3 травня, повідомив голова ОВА Прокудін.

Таким чином, загальна кількість загиблих внаслідок цієї терористичної атаки зросла до 24.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW