Що завдає більше шкоди людському організму - цукор чи жир: суперечка тривала майже століття



Дослідження, що проводилися у 20 і на початку 21 століття, свідчили про те, що жири небезпечні для здоров'я - спричиняють підвищення холестерину, і, як наслідок, проблеми із серцево-судинною системою. Потім з'ясувалося, що і вуглеводи, які трансформуються в цукри, також негативно впливають на здоров'я.

Дослідники з Тулейнського і Кембриджського університетів у США провели нові дослідження і вони, нарешті, поставили крапку в суперечці, що тривала не одне десятиліття.

Американські вчені спільно з китайськими колегами скористалися даними досліджень, проведених у 90-х роках минулого століття. Дані ґрунтувалися на вивченні 370 тисяч американців віком від 50 до 71 року. Провели вчені й нове дослідження, під час якого реципієнти відповідали на запитання, як часто вони їли кожен зі 124 продуктів із наданого їм списку.

Потім було відібрано контрольну групу і її розділили на дві частини - тих, хто вживав найменше вуглеводів і тих, хто вживав найбільше вуглеводів. Потім випробовуваних знову розділили за принципом "здорової" і "нездорової" дієти. До "здорової" віднесли тих, хто їв більше м'яса та овочів, до "нездорової" - тих, хто їв оброблені продукти і багато рафінованого цукру.

У результаті з'ясувалося, що люди, які споживають меншу кількість жирів, мають набагато нижчі ризики передчасної смерті. Підсумки дослідження цілком конкретні - дієта з невеликою кількістю жирів знижує ризик ранньої смерті на 34%. При цьому дієта зі зниженим вмістом вуглеводів збільшує ризик померти на 8%.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW