За це вас не оштрафують: допустима доза алкоголю в крові для водіїв



В Україні, як і в будь-якій іншій країні Європи, водіння транспортного засобу в стані сп’яніння заборонене законом. І за скоєння такого злочину правопорушник має понести відповідне покарання. Однак є певна допустима доза алкоголю, за яку водія не оштрафують.

Як довго алкоголь залишається в організмі людини

Тривалість та сила похмілля жодним чином не впливає на те, скільки алкоголю насправді міститься у вашій крові.

Кількість алкоголю у крові залежить від трьох речей:

  • скільки алкоголю ви випили;
  • коли це сталося;
  • як ваше тіло позбавляється від алкоголю.

Ваша вага, стать, стан печінки, метаболізм, стрес і кількість їжі впливають на те, наскільки швидко або повільно ваше тіло переробляє алкоголь. Саме тому варто уникати водіння за кермом, навіть якщо ви випили мінімальну дозу.

Чи можна протверезіти після сну

Люди помилково думають, що добре відіспавшись, у їхній крові не залишиться алкоголю. Та насправді сон не впливає на швидкість його виведення з організму. Навіть якщо ви проспите всю ніч, це зовсім не означає, що наступного ранку можете сідати за кермо. Кава або холодний душ тут також не допоможуть.

Як виводяться різні види алкоголю

Пиво

Якщо ви випили 500 мл, то повністю ця кількість алкоголюю виводиться з організму протягом 2-2,5 годин; 1 літр пива виводиться з організму через 4,5-5 годин, а от повне виведення 1,5 літра - це близько 7 годин.

Вино

100 мл буде виводитись з організму 1,5 години. На виведення 0,5 л потрібно приблизно 7,5 годин. А для повного очищення організму від однієї пляшки вина об'ємом 700 мл потрібно 10,5 годин.

Горілка

Після дози горілки в обсязі 100 мл, рівень алкоголю в крові становить близько 0,8 проміле і вона буде виводитися протягом 4 годин. А от в обсязі 300 мл вона затримається в організмі уже на 14 годин. Після вживання 500 мл горілки керування авто доведеться відкласти щонайменше на добу.

Тож яка доза алкоголю у крові дозволена в Україні

Допустимий вміст алкоголю в крові водія - 0,2 проміле. Це вважається найлегшим ступенем сп'яніння. Він ніяк не позначається на поведінці та зовнішніх ознаках людини.

Нагадаємо, що за керування авто у нетверезому стані передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням водійських прав на рік. Якщо водій знову сяде за кермо після позбавлення прав і його зловить поліція - штраф становитиме 20 400 гривень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW