Міська влада Києва нагадала про заборону відвідувати ліси: існує надзвичайна небезпека



У Київській міській державній адміністрації нагадали про заборону відвідувати ліси під час воєнного стану. Крім того, днями у Києві та області зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Про це розповіли в Українському гідрометеорологічному центрі.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, Київщини та України.

В повідомленні центру зазначили, що 5-7 травня по Київській області та місту Києву зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У зв’язку з цим КМДА нагадала, що на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки.

Фахівці закликають відмовитися від відвідувань зелених зон поза межами житлових масивів, адже там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе великі ризики як для громадян, так і для вогнеборців у разі пожежі, – підкреслюється у повідомленні.

У КМДА навели приклад, що днями піротехніки «Київської служби порятунку» виявили залишки від боєприпасів «Град» на території Святошинського лісництва, а у квітні – частину реактивного снаряду на території Межигірського лісництва.

Як ми повідомляли, ще три залишки від боєприпасів реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) «Град» виявили піротехніки КАРС «Київська служба порятунку» під час обстеження території Межигірського лісництва.

Крім того, писали про те, що у Київській області продовжують знаходити залишки російських ракет. Так, днями ворожий снаряд знайшли в одному із селищ регіону. Також у Вишгородського районі виявили частину реактивного снаряду «Ураган».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW