Працевлаштуватися внутрішньо переміщеним особам допоможуть ваучери на перекваліфікацію



Державний центр зайнятості запускає програму, яка допоможе внутрішньо переміщеним особам знайти нову роботу. Відтепер за допомогою ваучерів на перекваліфікацію вони матимуть можливість підвищити кваліфікацію, здобути нову спеціальність або пройти перепідготовку за кошти держави. 

Програма вже показала свою ефективність, тому Державний центр зайнятості планує надати її якомога більшій кількості людей. 

Як повідомили у Рівненській ОВА, в області цьогоріч вже отримали ваучери 55 осіб, серед яких 3 - внутрішньо переміщені особи. 

Оплата ваучерів здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 

Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, а його отримати можуть не тільки зареєстровані як безробітні, але й інші особи за певних умов. 

Навчання можна пройти у закладах освіти чи у роботодавця, а також у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 

Тут пропонуються різні професії, включаючи водія автотранспортних засобів, кухаря, швачку, слюсаря-ремонтника та інші. 

Минулого року на Рівненщині нові професії здобули майже 3,7 тисячі осіб, серед яких були учасники бойових дій та ветерани війни. 

За деталями можна звернутися до Обласного центру зайнятості за телефоном: 096-539-53-59. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW