За завідомо хибний виклик екстреної медичної допомоги хустянин заплатить 850 грн штрафу



У ніч з 26 на 27 квітня до лінії "103" надійшло повідомлення про "жінку з судомою". Бригада швидкої допомоги прибула до "хворої" за 8 хвилин, але на місці виявилось, що двоє осіб (чоловік та жінка) з ознаками алкогольного сп'яніння просто побилися між собою, а медичної допомоги ніхто не потребував. Бригада зателефонувала до поліції, щоб зафіксувати хибний виклик, і правоохоронці склали адмінпротокол. Порушник має сплатити штраф у розмірі 850 грн протягом 15 днів, а в разі несплати - сума збільшується до 1700 грн.

На лінію "103" в Закарпатті щодня надходить від 800 до 1000 дзвінків. Іноді на цей номер телефонують і повідомляють про "уявні" події, яких насправді не було, про симптоми хвороб або тілесні ушкодження, які насправді відсутні. Кожен неправдивий виклик коштує платникам податків від 2200 до 2500 грн за виїзд бригади екстреної медичної допомоги, а також може коштувати життя людині, якій дійсно потрібна невідкладна медична допомога.

З метою зменшення кількості брехливих дзвінків, у 2021 році було підвищено штрафи за завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувальних підрозділів (частин), поліції, бригад швидкої медичної допомоги та інших аварійно-рятувальних формувань. Згідно зі статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, особа, яка вчинила такий порушення, може бути оштрафована на суму від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (від 850 до 3400 грн.). Раніше, штраф за подібне порушення становив від 51 до 119 грн.

За завідомо хибний виклик екстреної медичної допомоги хустянин заплатить 850 грн штрафу, фото-1

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!

Також читайте: Ще один юний закарпатець народився в кареті "швидкої допомоги"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW