Ці прості засоби допоможуть прочистити раковину від засмічення і позбавитись неприємного запаху з труби: є на кожній кухні



Дорогі засоби не потрібні для ,того щоб вода у раковині текла швидко. Засмічення раковини та неприємний запах з труби - це проблема кожного будинку та квартири. Але не потрібно відразу бігти та купувати дорогий засіб. Очистити раковину можна підручними засобами.

Якщо засмічення дуже сильне

Дві причини сприяють засміченню раковини, а саме: потрапляння їжі або жиру, був проведений неякісний монтаж труб. Щоб виправити помилку при монтажі, потрібно викликати фахівця. А якщо причина засмічення у залишках їжі чи жиру, то потрібно використовувати засоби, які розʼїдають його.

Найпоширеніші засоби для чистки раковин - це лимонна кислота, сода і оцет. Це все є у кожному домі. Більш сильними засобами є каустична сода і хлорка, але їх слід використовувати обережно, щоб не отримати подразнення шкіри та слизової.

Для того, щоб прибрати неприємний запах з раковини, можна прочистити труби окропом і содою. Це допоможе розчинити жир, який накопичився після миття посуду. Потрібно влити в раковину воду у кількості 1 л і зачекати кілька хвилин допоки жир розчиняється. Пізніше всипати кілька столових ложок соди і додати ще трохи гарячої води.

Сода і оцет - як ними очистити труби

Потрібно засипати 3 - 4 столових ложки соди і таку ж кількість оцту, залишити цю суміш на дві-три години. Після чого промити раковину теплою водою.

Ще один спосіб - це звичайна сіль. її потрібно розчинити в півлітровій склянці теплої води та додати склянку солі і влити до раковини та залишити на 10 хвилин. Потім промити все звичайною водою.

Якщо засмічення сильне, то потрібно соду та сіль засипати у стік у рівних пропорціях і залишити на ніч, а вранці промити.

Чи шкідлива сода для труб

На думку багатьох цей спосіб завдає шкоди раковині, але це не так. Єдиним недоліком є відсутність хорошої герметичності. Під час реакції між оцтом та содою утворюється вода і вуглекислий газ, і саме ця реакція повинна розчинити засмічення. При поганій герметичності труб, газ буде виходити із щілин, і тому не буде хорошого результату від цього способу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW