Чи змінилося ставлення до української – голос людей з Чернігова, Одеси, Чернівців, Сум



Мова має значення! – нажаль остаточно пересвідчитися в цьому твердженні ми змогли після 24 лютого 2022 року. Чи змінилося ставлення українців до державної мови після повномасштабної агресії російської федерації? Чи переходять громадяни на українську? Користуються нею в побуті або лише там, де цього вимагає закон? Це проект «Голос людей», і ці питання ми поставили на вулицях чотирьох українських міст: Чернігів, Суми, Одеса, Чернівці. 




Міжрегіональний проект «Голос людей» організований на базі редакцій медіакомпаній з чотирьох українських міст. Співорганізаторами і партнерами проекту виступили: інформаційний сайт «Одеське життя», сумський сайт GOROD.SUMY.ua, сайт Чернівців 0372.ua та чернігівський сайт 0462.ua.

Наше опитування не претендує на стовідсоткову репрезентативність, ми просто поспілкувалися з людьми на вулицях українських міст. В результаті ми бачимо, що повномасштабна агресія росії вплинула на ставлення українців до державної мови, не залежно від того, чи були бойові дії в регіоні. На українську мову першочергово переходить молодь, але старше покоління теж намагається не відставати у мовному питанні.

А що з цього приводу думаєте ви? Пишіть в коментарях!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW