У Кривому Розі відбувся мітинг родичів військових 129-ї бригади



У Кривому Розі родичі військовослужбовців 129-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України зібралися на акцію протесту. Мітингувальники стверджують, що “поранених бійців не вивозять з позицій”, розповідають про “незадовільні умови служби” у бригаді та інше. Повідомляють кореспонденти Дейком.

У Кривому Розі відбувся мітинг родичів військових 129-ї бригади, фото-1

Учасники мітингу у місті Кривий Ріг перекрили проїжджу частину. За їхніми словами, вони вимагають належного лікування поранених бійців та повернення тіл загиблих.

“Мій чоловік отримав контузію при виході з оточення. До сьогоднішнього дня йому не надали медичну допомогу, ми лікуємо його своїми силами. Приходив командир і погрожував відкрити справу за дезертирство, якщо чоловік не вступить до штурмової бригади. У мене син зник чотири місяці тому, а тепер ще й чоловіка віддавати?” – каже учасниця акції протесту.

Учасники акції перекрили дорогу. За їхніми словами, вони вимагають належного лікування поранених бійців та повернення тіл загиблих.

Родичі також звинувачують командування бригади у тому, що солдатів відправили в зону бойових дій без належного харчування, боєприпасів, медикаментів та артилерійської вогневої підтримки.

Волонтер Віктор Миронов розповів, що разом з колегами доставляв допомогу бійцям 129-ї бригади.

“Ситуація дуже складна. У нас не вистачає машин, щоб завезти 200-ки, не вистачає медикаментів та обладнання. Є багато загиблих, багато контужених, яким відмовляють у лікуванні. Ми хочемо знати, чому наші хлопці без артилерійської підтримки, без безпілотників, без нічних тепловізорів, хоча за документами вони є. Якщо вони на передовій, то мають бути забезпечені всім необхідним”, – каже він.

Представники місцевої влади та військового командування бригади відмовилися спілкуватися з протестувальниками на вулиці. Також представники 129-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України відмовляються давати коментарі журналістам.

Представник Ради оборони міста Вікторія Третяк запропонувала учасникам акції звернутися до військової прокуратури з колективною заявою про те, що передане від Ради оборони майно не дійшло до військовослужбовців.

Учасники акції вирішили підготувати перелік запитань і передати їх командуванню бригади та міській раді оборони, щоб ті могли відповісти на них в режимі онлайн.

Дружина одного з військовослужбовців бригади Дар’я розповідає, що у солдатів на позиціях не було ні води, ні їжі. Деяким доводилося пити з калюж. Також не вистачало техніки та боєприпасів.

“Ми сьогодні нічого не вирішували. Всі чекали Вілкула, але він так і не приїхав. Його помічник Третяк сказав, що хлопцям все завезли. Треба їхати кудись вище, до Києва”, – розповіла жінка.

За словами Вікторії Третяк, організатора зустрічі та представника Ради оборони міста, зустріч організували на прохання рідних та близьких військовослужбовців 129-ї бригади.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW