Генератори ще знадобляться: експерт зробив прогноз щодо наступного опалювального сезону



Протягом опалювального сезону росіяни знову можуть здійснювати ракетні удари по енергосистемі України, зокрема, у жовтні та листопаді 2023 року.

Про це в інтерв'ю "Обозреватель" розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"Моя гіпотеза така: росіяни будуть накопичувати ракети все літо, а потім спробують повторити такі ж атаки, як минулого року. Тобто це буде наступного опалювального сезону, тобто жовтень і листопад. Так, з одного боку в нас буде більше готовності, ми краще розуміємо, що відбувається, і значно краще підготуємось – і ППО, і фізичний захист – це так, але з іншого боку, для мене на сьогодні очевидно, що відновити міцність енергосистеми важким обладнанням до наступного сезону ми, найімовірніше, не встигнемо", - зазначив він.

Експерт не виключає можливий дефіцит потужності та відключення світла.

"Давайте дивитися правді в очі: ми не можемо передбачити, що буде. Я не даватиму деталей, але є сценарії, за яких, я розумію, що нам буде дуже складно. Тому така можливість є, і мене вже кілька разів ваші колеги питали, я відразу кажу: якщо ви купили генератор, в жодному разі не продавайте. Мастило змініть, бак залийте – і хай стоїть, тільки вмикайте час від час, щоб не застоявся. Якщо ви купили павербанк, то теж почитайте інструкцію, як правильно зберігати, і потримайте ще рік. До перемоги хай будуть", - резюмував Харченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW