Комунальний фронт. Як працівники "Миколаївоблтеплоенерго" роблять все, щоб в домівках містян було тепло, - ФОТО



В тилу також є свої Герої, які роблять все, аби цивільні змогли жити хоч мінімально комфортним житттям. Це і миколаївські комунальники.

Миколаївоблтеплоенерго розповідає по своїх працівників, які роблять все, аби містяни були забезпечені теплом у холодну пору року.

Працівники 8-го теплового району забезпечують теплопостачанням у мкрн. Ліски та Намив понад 285 житлових будинків, понад два десятки дитячих садочків, шкіл та лікувальних установ. Фахівці обслуговують тепломережі загальною протяжністю понад 35 км та працюють, щоб безперебійно функціонували 11 котелень – районних, квартальних, дахових.В опалювальний сезон на тепловому районі працює 65 працівників, а в міжсезоння – 35.

Про їхню роботу в реаліях сьогодення розповіла начальниця 8-го теплового району Валентина Михайлівна Кравчук.

«Початок повномасштабної війни застав мене у відпустці. Мені зателефонувала донька та з жахом повідомила, що почалася війна. Відпустку я не добула – вийшла завчасно на роботу. Не змогла більше сидіти вдома, було страшно за своїх робітників, постійно була з ними на зв’язку. Хочу вам сказати, що люди в нас «безстрашні» в найкращому сенсі цього слова, особливо оператори-жінки, не дивлячись на щоденну небезпеку, вони виконували свої обов'язки, та продовжували працювати за будь-яких обставин. Я дуже вдячна всій команді, яка була на роботі, працювала під час вибухів та повітряної тривоги на благо жителів міста, розуміючи, що треба опалювати житлові будинки, аби миколаївці були з теплом», - ділиться Валентина Кравчук.

У мкрн. Ліски та Намив були «прильоти», на превеликий жаль, як і по всьому місту. Не обійшлося без пошкодження котелень, та на щастя, ніхто зі співробітників не постраждав. Наслідки швидко усувалися, більше того, фахівці встигали допомагати й іншим установам – як в опалювальний період, так і міжсезоння.

«Через постійні обстріли мусили не один раз затягувати вікна плівкою на котельних. Зверталися за допомогою й керівники навчальних установ – теж допомагали їм всім, чим могли. Взимку в одному з інтернатів зупинилася робота їхньої котельні у зв’язку із поривом - наша бригада допомогла у запуску. Все з розумінням та взаємопідтримкою», - зауважує Валентина Кравчук.

Роботи на тепловому районі, як і завжди на підприємстві, не бракує. Минулий сезон і підготовка до нього були зовсім непростими – відсутність якісної води та постійні вимкнення електроенергії неабияк ускладнили звичний процес роботи фахівців, та все минулося завдяки професійній та злагодженій роботі колективу.

«Під час підготовки до минулого опалювального сезону було дуже багато роботи: виконання ремонтних робіт, заміна лічильників в житлових будинках, усунення витоків тощо. Наші фахівці допомагали облаштовувати кілька точок видачі очищеної води, аби містяни могли задовольнити свої потреби. Вода в крані була, але якість цієї води не відповідала нормам. Тому влітку на 5 котельних було облаштовано свердловини, а на маленькі котельні привозили воду бочками», - додає начальниця району.

Комунальний фронт. Як працівники "Миколаївоблтеплоенерго" роблять все, щоб в домівках містян було тепло, - ФОТО, фото-1

Старший майстер 8-го теплового району Володимир Данилюк розповідає, що колектив ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» впорався з поставленими завданнями на відмінно.

«За увесь час ніхто не запізнився на роботу попри те, що люди живуть в різних районах міста. В сезон 4 рази на добу вимикали світло - ми ж повністю вимикали обладнання, і потім знову запускали котельню. Це досить складний технологічний процес, я б сказав що фахівці працювали на високому рівні, дотримуючись всіх заходів безпеки. Пориви були лише на внутрішньобудинкових мережах. Хочу зазначити що зі своєї сторони зараз ми робимо все можливе, аби опалювальний сезон 2023-2024 рр. пройшов належним чином та у нас не виникало ніяких проблем», - каже він.

Фахівці вже займаються гідравлічними випробування мереж, замінюють старі труби на нові, проводять заміну лічильників тепла в житлових будинках та загалом готують устаткування до опалювального періоду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW