НЛО, супутник чи ППО - що говорять про нічний спалах над Києвом



19 квітня кияни побачили яскравий спалах у небі. Що це було.

Одразу після яскравого спалаху у столиці було оголошено повітряну тривогу. З різних джерел лунало багато версій щодо цього явища. Серед користувачів соцмереж почали навіть з’являтись версії щодо НЛО.

Спочатку допис про роботу української ППО опублікував глава офісу Андрій Єрмак на своїй сторінці. Проте згодом він його видалив і закликав чекати інформації від Повітряних Сил.

Потім Київська міська військова адміністрація написала, що явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

«Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкту. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків - була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала», – розповів  Сергій Попко, начальник КМВА.

У Повітряних силах також прокоментували нічний спалах над Києвом. Речник Повітряних сил Ігнат у ефірі телемарафону заявив:

«Чи це було якесь небесне тіло, чи це був якийсь уламок супутника, метеорита чи щось інше, якась інша аномалія. На то є спеціалісти. Повітряні сили займаються дещо іншими речами. Ми збиваємо повітряні цілі, які атакують Україну».

Зранку, 20 квітня від Київської міської військової адміністрації надійшла уточнена інформація щодо інциденту. За повідомленням, це не був супутник NASA.

«Зараз, після офіційної заяви NASA ми можемо дати уточнену інформацію – це не був їхній супутник. Що саме це було – мають з’ясувати виключно фахівці. Але найголовніше це безпека Києва і спокій киян. Це не був ракетний обстріл, наша протиповітряна оборона не застосовувала наявне озброєння»,- Сергій Попко, начальник КМВА.

Головний центр спеціального контролю повідомив, що 19 квітня інфразвуковими засобами центру зареєстрована високоенергетична акустична подія:

«19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області.

Подія ймовірно пов'язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється».

Тож, достовірної інформації щодо причин спалаху у Києві поки немає. Проте інтернетом вже почали ширитись меми щодо появи НЛО над столицею. Пропонуємо переглянути найдотепніші з них: 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW