На Дніпропетровщині презентували збірки про пам’ятки історії та культури Кривого Рогу і Кам’янського району, - ФОТО



На Дніпропетровщині презентували дві збірки. Вони присвячені пам’яткам історії та культури Кривого Рогу і Кам’янського району. До них увійшло майже 900 об’єктів. А це археологічна, історична, містобудівна та архітектурна спадщина, яка дісталася мешканцям регіону від попередніх поколінь.

Про це сайт 0564.ua повідомляє з посиланням на інформацію прес-служби  обласної військової адміністрації.

«Презентували два випуски. Один присвячений пам’яткам Кривого Рогу. Інший – трьом громадам Кам’янського району – Божедарівській, Криничанській та Затишнянській. Це перша частина про нього. У збірках майже 900 об’єктів спадщини, їхня історія та опис», – розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина.

Видання не перші. Тепер їх десять. Кожне присвячене пам’яткам історії та культури різних районів області. Готували їх науковці і викладачі вишів Дніпропетровщини. Виїжджали на місце, працювали з документами та звітами археологічних експедицій.

Матеріали з цих збірок згодом увійдуть до «Зводу пам’яток історії та культури України». Це енциклопедичне видання. Планується, що воно вийде у 28 томах.

Загалом тільки в нашому регіоні майже 13 тис об’єктів культурної спадщини.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW