Начальник Слов’янської дистанції електропостачання «Донецька залізниця» допомагав росіянам в Лимані



Відновлював для окупантів залізничне сполучення в районі Лиману – заочно підозрюється так званий уповноважений гендиректора «Донецької залізниці ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у пособництві колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року начальник Слов’янської дистанції електропостачання ДП «Донецька залізниця» підтримав політику країни-агресора щодо незаконної окупації населених пунктів Донеччини.

Чоловік добровільно перейшов на бік «нової влади» Лиману та обійняв псевдопосаду «уповноваженого представника Генерального директора Державного унітарного підприємства ДНР «Донецька залізниця».

Він займався «організацією й проведенням відновлювальних робіт інфраструктури Краснолиманського залізничного вузла».

Так званий «уповноважений», достовірно знаючи, що розпоряджається майном захопленого окупаційними військами структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця», активно сприяв їм у налагодженні залізничного сполучення на ділянках, які використовувались у підривній діяльності проти України.

Начальник Слов’янської дистанції електропостачання «Донецька залізниця» допомагав росіянам в Лимані, фото-1

Зокрема, чоловік контролював роботи з відновлення стану залізничного полотна і роботи семафорів, пошкоджених в результаті бойових дій на Лиманському напрямку.

Після звільнення мЛиману підозрюваний втік на тимчасово не контрольовану Україною територію та наразі перебуває у розшуку.

Максимальне покарання за санкціями статей – 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.

Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

Читайте: 

  • Ворожий координатор з Лиману отримав 6 років за ґратами
  • Під Лиманом українська артилерія знищила два російських танки

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW