Сьогодні в Ужгороді відзначили Міжнародний день ромів



Біля пам’ятника Августину Волошину зібралися представники ромської громади, зокрема й вимушені переселенці, а також містяни та представники влади. Про це йдеться на сторінці Ужгородської міської ради у Фейсбук.

Присутні заспівали гімн ромів, написаний за мотивами народної пісні «Джелем, джелем», і за давньою традицією, що символізує нелегку долю ромського народу, спустили на воду Ужа вінки з квітів.

До відзначення долучився й військовий Віктор Ільчак, який має ромське походження. Чоловік пішов добровольцем у Збройні сили України ще у 2015 році. Відтоді воює у складі 128-ї ОГШБр. Сьогодні ж відновлюється після поранення вдома, в Ужгороді. Віктор наголосив, що чимало ромів воюють і борються за мирне українське небо.

«Хочеться, аби усі повернулися додому живі й здорові. І щоб Україна перемогла!» – підкреслив боєць.

У заході також узяли участь директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук, начальник управління національностей та релігій департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях, громадський активіст, депутат міськради Мирослав Горват та інші представники ромської громади.

Сьогодні ми як ніколи цінуємо культурне різноманіття нашого краю. Ромська спільнота вражає своїми колоритом та самобутністю, які досі залишаються недостатньо вивченими. Усіх нас ще сильніше об’єднала одна мета – Перемога.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW