За Бахмут тривають жорстокі бої. Хроніка великої війни: 8 квітня



Триває 409 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 годину ранку 8 квітня

За Бахмут тривають жорстокі бої. Хроніка великої війни: 8 квітня, фото-1

Протягом минулої доби противник завдав два ракетних та 35 авіаційних ударів, понад 40 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу було відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка, Кіндрашівка Харківської області та Новоселівське - Луганської.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішний наступ південніше Кремінної, в районах Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського. 

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступ, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі східніше Богданівки та Іванівського. Підрозділи сил оборони відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів, що знаходяться у районі бойового зіткнення.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступ в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито понад 15 ворожих атак.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступ не проводив.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Обстріляв понад 40 населених пунктів.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку з евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим. Зокрема, в Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. В ході опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти. Відзначається періодичний виїзд автобусів з бажаючими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Авіація Сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Поблизу Мар'їнки захисники знищили російський штурмовик Су-25. Ворог втратив сім БпЛА: три – типу “Орлан”, три – “Ланцет” та один – “Мерлін”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили та знищили склад боєприпасів ворога.

Оперативна ситуація по Донецькій області від голови ОВА Павла Кириленка станом на ранок 8 квітня

За Бахмут тривають жорстокі бої. Хроніка великої війни: 8 квітня, фото-2

На Донецькому напрямку напередодні відбулися 2 артобстріли Курахового та обстріл Українська Селидівської громади з Градів. Вночі росіяни вели хаотичний вогонь по Авдіївці та завдали авіаудару по АКХЗ.

На Горлівському напрямку Костянтинівка зазнала артобстрілу та удару ракетами С-300 - пошкоджено чотири приватні будинки, приміщення підприємства та газопровід. На території громади постраждали також Предтечине та Новомаркове - є пошкоджені будинки. У Торецькій громаді пошкоджено будинок. Відомо, що в Бахмуті зазнали пошкоджень дві багатоповерхівки та дитсадок.

На Лисичанському напрямку одна людина загинула у Торському Лиманської громади. У Званівській громаді під обстрілами Званівка, Переїзне та Верхньокам'янське - без жертв.

Всього за добу росіяни вбили одного жителя Донеччини, поранили ще одного. Вдалося встановити інформацію про трьох убитих росіянами раніше. 

Інформація від поліції Донеччини

За Бахмут тривають жорстокі бої. Хроніка великої війни: 8 квітня, фото-3

Ворог випустив снаряди по містах Авдіївка, Красногорівка, Українськ, Курахове, Бахмут, Костянтинівка, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Очеретине, селах Времівка, Сєверне, Тоненьке, Карлівка, Хромове, Торське.

Окупанти вели вогонь з авіації, ЗРК «С-300», РСЗВ «Град», артилерії, мінометів.

Зруйновано та пошкоджено 17 цивільних об‘єктів – дев'ять житлових будинків, дитячий садок, ринок, підприємство, гараж, автомобілі.

Чотири ракети «С-300» рашисти спрямували по Костянтинівці, поцілили у чотири приватні оселі та автотранспорт. Інформації щодо жертв не надходило.

З авіації та «Градів» війська рф накрили Авдіївку. Руйнувань зазнали багатоповерховий будинок і ринок. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Внаслідок ворожих атак маємо загиблого у Торському та пораненого в Очеретиному.

Відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 321 людину, з початку обов’язкової евакуації - понад 59 830 осіб, серед них 7369 – діти, 2691 – люди з інвалідністю.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW