Патронажні медики Житомирщини отримали 8 спеціалізованих автомобілів



Житомирщина продовжує співпрацю з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ.

«На цьому тижні у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я та UNICEF «Турбота з народження вдома», патронажні медики нашої області отримали 8 спеціалізованих автомобілів, які допоможуть медперсоналу бути ще більш мобільним та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах», - розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Загалом нові автомобілі отримали центри первинної медико-санітарної допомоги з Коростишівської, Овруцької, Коростенської, Станишівської, Брусилівської, Городницької, Ємільчинської, Олевської громад Житомирщини. Також очільником Уряду відзначено медичних сестер з Коростишівської, Станишівської, Коростенської та Овруцької громад.

За словами очільника Житомирщини, дуже важливо, щоб лікарняні центри первинної медичної допомоги могли швидко і якісно надавати основні послуги, особливо в екстрених випадках, де затримка може призвести до серйозних наслідків для здоров'я дитини. Це дозволить значно зменшити час від початку невідкладного стану до прибуття медичної бригади.

Завдяки досвіду та знанням донецьких колег, які стали новаторами у впровадженні моделі патронажу, більш ніж півсотні медиків нашої області вже пройшли відповідне навчання в рамках великого проєкту, що реалізовується на Житомирщині.

Наразі 15 закладів охорони здоров’я вже надають послугу домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці. Програма домашніх візитів вже впроваджується у пілотному режимі в Донецькій, Житомирській та Кіровоградській областях.

«Бажаю, щоб цей транспорт добре служив вам у вашій нелегкій роботі. Відтепер амбулаторії Житомирщини стануть мобільніші, сучасніші та ще на крок ближчі до своїх пацієнтів», - резюмував Віталій Бунечко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW