"Возз’єднати Україну" - Нацполіція запустила мобільний застосунок із пошуку зниклих дітей



Нацполіція презентувала мобільний застосунок, який допоможе возз’єднанню українських родин, які втратили зв'язок через війну або були незаконно депортовані. Застосунок вже можна завантажувати.

6 квітня в Медіацентрі "Україна-Укрінформ" заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич презентував мобільний застосунок "Reunite Ukraine". Додаток, розроблений у партнерстві з американською компанією "Find My Parent", також допомагатиме возз’єднанню українських родин, які втратили зв'язок через війну або були незаконно депортовані.

Основна мета діяльності компанії "Find My Parent" - розширення можливостей людей у всьому світі щодо пошуку та відновлення зв’язків зі своїми сім’ями за допомогою технологій штучного інтелекту.

Заступник Голови Національної поліції України наголосив, що мобільний додаток є складовою механізму комплексної системи пошуку зниклих дітей, з урахуванням потреб нашої країни в умовах війни.

Олександр Фацевич підкреслив, що цей застосунок вдосконалить розшукову роботу поліції, яка набула особливої актуальності під час воєнної агресії росії:

"З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну до органів поліції надійшло понад 11 тисяч звернень щодо зникнення дітей. Наразі поліція розшукує 381 дитину"

Окрім того, спікер зазначив, що за інформацією Національного інформаційного бюро, депортовано понад 19,5 тисяч українських дітей.

За даними різних міжнародних організацій, кількість переміщених дітей складає понад половину дитячого населення країни. Більше ніж 2 мільйони дітей переїхали в сусідні країни як біженці та близько 3 мільйонів дітей є внутрішньо переміщеними.

Крім членів сімей у додатку можуть зареєструватися небайдужі люди та передати відому їм інформацію про українських дітей, які перебувають у російській федерації чи на окупованих територія і відвідують там школи, дитсадки тощо.

Як це працює:

1. Завантажте безкоштовний додаток "Reunite Ukraine" в App Store або Google Play.

2. Створіть профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективнішим є пошук.

3. Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine порівняє ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.

4. У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їхню перевірку.

5. Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

6. Тепер ви можете швидко возз’єднатися зі своїми близькими, де б ви не були.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW