Уряд схвалив концепцію безпеки закладів освіти



Уряд схвалив концепцію безпеки закладів освіти, фото-1

Урядова концепція безпеки закладів освіти окреслює комплексне стратегічне бачення щодо створення безпечного навчального середовища в закладах освіти та створення справедливих, належних і безпечних умов для навчання. Про це за підсумками засідання Кабінету міністрів повідомило Міністерство освіти і науки.

"У зв'язку з воєнним станом навчання наразі відбувається в офлайн, онлайн або в гібридному форматі, залежно від безпекової ситуації. Я дуже вдячний освітянам за те, що вони продовжують триматися з гідністю. Для налагодження освітнього процесу та покращення емоційного стану вчителів і учнів ще багато роботи. Проте вкрай важливо, щоб освіта була безпечною, щоб кожна дитина в Україні мала доступ до якісної освіти, а кожен вчитель відчував, що його цінують і про нього піклуються", - зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки.

Як зазначалося раніше, реалізація концепції дасть змогу організувати навчання за денною формою, сприятиме забезпеченню комфортного перебування в об'єктах фонду захисних споруд закладів освіти, підвищить ефективність заходів щодо запобігання злочинам в освітньому середовищі. Особливу увагу буде приділено запобіганню фізичному та психологічному насильству, а також забезпеченню соціального захисту та інформаційних прав кожного учня, який бере участь в освітньому процесі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW