Піхотні снайпери, вогневі групи та стрільці готуються до штурмових дій: як проходять тренування, - ФОТОРЕПОРТАЖ



Підрозділи ЗСУ, що боронять Запорізький напрямок, проходять тренування, під час яких готуються до штурмових дій та відпрацьовують навички володіння зброєю.

Як тренуються військові бачили кореспонденти 061.

На одному з полігонів нині дуже людяно. Тут є кілька локацій, на яких проходять бойові злагодження різних військових підрозділів.

Першими в око потрапляють піхотинці, які відпрацьовують зачистку ворожих окопів. Як зазначив інструктор з бойової підготовки, за легендою навчань, група бачить загрозу, зупиняється, доповідає командиру, той аналізує ситуацію та приймає рішення. Після цього, хлопці штурмують ворожі окопи.

Інструктор на псевдо "Койот" говорить, зайшовши в окоп, група має ретельно обійти кожен його кут.

"Після зачистки окопів треба також і відходити правильно", - додає інструктор.

За легендою, один з бійців отримав поранення, тож його треба обережно евакуювати, що також відпрацьовують на полігоні.

"Койот" має бойовий досвід, здобув його під час АТО. З 2015 року він проходив службу в 93-й механізованій бригаді. Кілька років він та інші його побратими навчались з НАТівцями.

"Якщо не буде тренувань, то на полі бою буде багато втрат. Чим більше тренувань, тим відточеніші наші дії", - додає інструктор.

Про те, що треба постійно проходити навчання та вдосконалювати свою майстерність, говорить і позаштатний пресофіцер батальйону однієї з бригад ТрО на позивний "Механік". Чоловік відповідає за бойову підготовку батальйону.

"Якщо не хочеш вчитись, то програєш. Наші хлопці - це здебільшого добровольці, які мали зовсім не військові професії в мирний час, але вони опановували бойові навички", - каже він.

Проте, тренуються всі: і ті, хто має досвід і новачки. Для кожних підрозділів своя програма.

"Ми проводимо заняття з підготовки особового складу до дій в різних умовах. Ми розробили вправи по зачистці окопів, готуємо снайперів, готуємо хлопців до дій в різноманітних умовах. Також ми проводимо заняття з зачистки будівель, населених пунктів. Чим більше приділяється уваги підготовці на полігоні, тим більше впевненості у особового складу під час виконання бойових завдань на передку", - додає заступник командира однієї з окремих територіальних бригад на позивний "Сова".

Тренування проходять і піхотні снайпери, яких ще називають марксменами. Вони з'явилися в Збройних силах України ще у 2018 році, працюють по ворожих цілях, що на відстані до 800 метрів. Тобто мають ліквідувати ціль, яку не зможе дістати піхота.

"Ми готуємо більше марксменів. За методикою та стандартами НАТО. Це ті люди, які здійснюють високоточний постріл на відстані до 800 метрів… Вони мають досконало знати свою зброю, мають бути "пристріляними". Це для них важливо, щоб будь-яким чином зробити точний та влучний постріл", - пояснює військовий на позивний "Єгорка".

На полігоні відпрацьовують свої дії кулеметники, гранатометники та мінометники.

Військові, що працюють із кулеметом "Браунінг" показують свою зброю, кажуть, що "гарна штука", але…

"Досвід та практика треба. Зброя 50-го калібру - це якщо НАТівський стандарт, на відстань 1800 метрів влучно стріляє, пробиває легку броню, окрім танка, піхоту. Можна його ставити на пікап і вести вогонь", - говорить військовий, що має позивний "Шуба".

38-річний військовий боєць на позивний "Вепр" освоює станковий американський гранатомет Мк-19. Його прицільна дальність 1500 метрів, максимальна - 2200 метрів. Осколки гранати розлітаються на 15 метрів.

"Деякі види з гранат мають по своїм характеристикам можливості пробивати сталь листову товщиною до 5 см. Тобто, це БМП", - каже він.

Всі підрозділи мають працювати злагоджено та коригуватись аеророзвідкою.

Військові, що мають бойовий досвід розповідають, що в 2014 році дронів на фронті було дуже мало, але нинішня війна - це війна технологій.

Навчання проходять за будь-якої погоди, адже військові мають бути готовими до різних "сценаріїв" на справжньому полі бою. Кожен з ким нам довелось поспілкуватись на полігоні, знає всі технічні характеристики зброї, з якою працює, знає особливості роботи з нею та впевнено себе почувається під час виконання завдань. Хлопці кажуть, що працюють чітко та швидко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW