Справу про групове зґвалтування в Закарпатті взяли під особистий контроль голова ОВА та Омбудсмен Дмитро Лубинець



Український омбудсмен Дмитро Лубинець взяв під особистий контроль резонансну справу про групове зґвалтування неповнолітньої в с. Верхні Ворота:

Справу про групове зґвалтування в Закарпатті взяли під особистий контроль голова ОВА та Омбудсмен Дмитро Лубинець, фото-1

Також сьогодні голова Закарпатської ОВА закликав батьків не замовчувати подібні випадки:

Щодо ганебного злочину, пов’язаного із сексуальним насильством, вчиненим групою підлітків стосовно неповнолітньої дівчини у 2021 році на Воловеччині.

Коментувати рішення суду не буду: це компетенція Вищої ради правосуддя. 

Водночас за моїм дорученням з минулої п’ятниці у Нижньоворітській громаді працюють соцслужби, відповідні департаменти ОВА й Мукачівської РВА. Вивчаються усі обставини, дії або можлива бездіяльність відповідальних посадових осіб ТГ, навчального закладу та інших. 

Повернути час назад неможливо, але такі випадки неприпустимі в нашому суспільстві і запобігання вчиненню таких злочинів неповнолітніми є завданням всієї вертикалі виконавчої влади й місцевого самоврядування.

Родині постраждалої та дитині буде надана вся необхідна підтримка й допомога.

❗️Закликаю всіх батьків не замовчувати такі випадки, негайно звертатися до РВА, ОВА та до мене особисто у разі виникнення передумов до насилля і вчинення таких злочинів.

❗️Окремо звертаюся до посадових осіб, які відповідають за освіту та соціальний захист на усіх рівнях. На всі випадки неналежного виконання обов’язків реагування буде жорстке та миттєве в межах чинного законодавства.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW