У Кривому Розі судили шахраїв, які заробили на неіснуючих товарах більше 17 тисяч гривень



У Кривому Розі судили шахраїв, які продавали неіснуючі товари в інтернеті.

Про це 0564.ua стало відомо з вироку Саксаганського райсуду в Єдиному реєстрі судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що 26 червня 2022 року чоловік залишив на платформі оголошень залишив інформацію про продаж вигаданого товару - настільного токарного станка. Цим оголошенням зацікавився потерпілий, який забажав придбати товар і переслав на картку 1050 гривень. Після отримання грошей чоловік перестав виходити на зв'язок і товар покупцеві не надіслав.

Окрім цього він залишив  оголошення про продаж дитячиої машини. На це оголошення відгукнулись двоє покупців, які переслали на картку шахраю 3300 та 500 гривень передоплати, але товар так і не отримали.

Шахрай до своєї схеми залучив жінку, яка від свого імені виклала оголошення про продаж дитячих ліжка та візочка. На це оголошення відгукнулись 4 людини, які перерахували шахраям 12881,46 гривень передоплати за товар, але нічого так і не отримали.

В судовому засіданні чоловік та жінки свою вину визнали і розкаялась. 

Суд визнав чоловіка та жінку винними за ч. 3 ст. 190 КК України(Шахрайство) та призначив їм покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Водночас їх звільнили від відбування покарання за умови, що протягом випробувального терміну для чоловіка 3 роки, а жінки - 2 роки, вони не вчинить нового кримінального злочину.

Тепер засудженим доведеться періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, де повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання. Також вони не зможуть виїхати за межі України без погодження із зазначеним органом.

А смартфони, з яких шахраї залишали неправдиві оголошення, суд постановив конфіскувати в дохід держави.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW