Може затопити об'єкти інфраструктури в Одесі: на ремонт Хаджибейської дамби виділили 7,2 млн грн



В Одесі планують капітально відремонтувати дві дренажні насосні станції дамби Хаджибейського лиману за 7,2 мільйонів гривень. Гроші на ремонт виділили з міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на відповідне розпорядженнямера Одеси від 9 березня.

Мета ремонту - запобігти виникненню надзвичайних ситуацій у разі прориву дамби Хаджибейського лиману, про що і йдеться у документі. Для цього планують відремонтувати насосні станції №4 і №5, які розташовані на Хаджибейській дорозі, 32.

Відомо, що для забезпечення нормального функціонування станцій планується капітальний ремонт насосного обладнання, електричної та автоматичної частин, відновлення водоприймальних колодязів та системи відведення води.

Ремонт дамби на Хаджибейському лимані дуже важливий, бо з 2003 року вона перебуває в аварійному стані. Якщо її прорве, то буде затоплено близько 23 квадратних кілометрів, серед яких залізнична гілка, понад 50 підприємств і організацій, навчальні установи і пологовий будинок.

Підкреслимо, що вода у разі прориву дістанеться нафтопереробних підприємств та Одеської ТЕЦ, а це може спричинити додаткову екологічну катастрофу і порушити енергозабезпечення, водопостачання та водовідведення Суворовського району Одеси й центральної частини міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW