Робота в Україні: названо топ-5 найпопулярніших професій на ринку праці



Робота в Україні потрібна тисячам громадян, які втратили свої місця після початку повномасштабної війни. Аналітики на ринку праці назвали топ-5 найпопулярніших професій в умовах економічної кризи.

У нашій країні під час війни із Росією різко скоротилася кількість пропозицій роботи. Максимальним попитом користуються представники сфери послуг. Проте середня зарплата працівників – всього 11 тисяч гривень.

За даними фахівців сервісу OLX Робота, українські роботодавці за три останні місяці розмістили близько 176 тисяч вакансій, на які претендувало понад мільйон претендентів.

На даний момент на платформі OLX розміщено понад 42 тисяч актуальних пропозицій роботи у різних категоріях. Найбільше роботи – у Київській області. Вимоги роботодавців багато в чому співпадають із бажаннями претендентів.

Яку роботу шукають українці

Зазначено, що в останні три місяці українці найчастіше відправляли резюме на вакансії у сферах логістики, роздрібної торгівлі, готельно-ресторанного бізнесу, виробництва, будівництва та ремонту. Це найпопулярніші напрями. 

У категорії "Продажі" максимальна конкуренція на вакансії продавця із середньою зарплатою 12 тисяч гривень, менеджера з продажу – 19 тисяч гривень та менеджера з роботи з клієнтами – 21 тисяча гривень.

Безробітних цікавили вакансії водія з середньою заробітною платою у 24 тисячі гривень, вантажника із зарплатою 12 тисяч гривень та кур'єра, якому пропонують близько 15 тисяч гривень.

Найзатребуванішою робочою спеціальністю стала швачка, робота якої оплачується середньою сумою в 15,5 тисячі гривень.

Серед українців також користуються попитом вакансії пакувальників та різноробів із заробітком 12 тисяч гривень.

Найвищі зарплати в Україні

Максимальні середні зарплати пропонують у Тернопільській області – 21 тисячу гривень, Рівненській та Хмельницькій областях – 20 тисяч гривень.

Мінімальна конкуренція за вакансії зафіксована у Тернопільській та Закарпатській областях. При цьому роботодавці пропонують у регіоні високі зарплати.

  • торговим представникам – 24 тис. грн;
  • продавцям – 16 тис. грн;
  • водіям – 28 тис. грн;
  • різноробочим – 17,5 тис. грн;
  • кухарям – 17 тис. грн.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW