В мерії розповіли про стан фундаменту будинку по вулиці Незалежної України після ракетного влучання



Сьогодні, 18 березня представники міської ради Запоріжжя зустрілись з мешканцями багатоповерхового будинку по вулиці Незалежної України, в який 2 березня влучила ракета росіян. Зустріч проходила поблизу будинку, у той час як комунальні служби виконували роботи з консервації. Їх виконують задля уникнення подальшого руйнування конструкції. 

Про це повідомляє з місця 061.

"На сьогодні заключені договори з науково-дослідним інститутом по вивченню стану будівельних конструкцій. Вже відповідні всі дослідження зроблені. Зроблено попередній аналіз стану фундаменту в місці влучення ракети. Попередньо, стан фундаменту задовільний. Ми очікуємо, що на кінець березня - початок квітня у нас буде повний висновок науково-дослідного інституту з графічною частиною по технічним рішення для відновлення. 7-8 березня вже був заключений договір з проектною організацією. Очікуємо, що на липень у нас буде готовий проект капітального відновлення будинку", - звітував заступник мера Віктор Гординський.

В мерії розповіли про стан фундаменту будинку по вулиці Незалежної України після ракетного влучання , фото-1

Він зазначив, що станом на сьогодні КП "Запоріжремсервіс" проводить роботи по зашиттю зруйнованої конструкції будівлі. А сам будинок внесений до реєстру пошкодженого майна.

"Газ підключити неможливо, опалення відновити неможливо, бо пошкоджено елеваторний вузол, електрику також підключити неможливо через загрозу виникнення пожежі. Тобто, будинок без комунікацій. Всі надавачі послуг з 2 березня не нараховують рахунки за послуги, але попередні борги будуть відображені в платіжках", - додав Гординський. 

Заступник мера Анатолій Васюк додав, що станом на 17 березня департамент соцзахисту отримав 51 заявку щодо встановлення статусу ВПО, з яких у 34 випадках вже призначені виплати від держави, 17 - в процесі. Одна людина звернулась на отримання 10 тисяч щомісячної компенсації. 

Проте, за словами мешканців будинку, всі люди подали документи на отримання компенсації за зруйноване житло. 

Більше того, наразі у багатьох людей є певні юридичні колізії. Наприклад, донька загиблої жінки не може оформити спадок через те, що квартира її батьків була на п'ятому поверсі і наразі повністю знищена. Також є люди, які проживали в квартирах, власники яких нині знаходиться на тимчасово окупованій території Запорізької області.  

В мерії обіцяли всі питання опрацювати в індивідуальному порядку. 

Також за даними мерії, в цьому будинку з 80 квартир повністю зруйновано 32. 

Загалом по місту (за час повномасштабної війни) 178 осель повністю знищено, 196 - не придатні для проживання. 

Раніше ми писали про людей, яким вдалось вижити під час влучання в цей будинок. Історію вагітної Анни та її чоловіка можна переглянути тут, історія родини Анни Прус - тут



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW