Що насправді давало неповторний смак морозиву та сметані в СРСР: таємниця розкрита



Від людей, чиє дитинство пройшло в Радянському Союзі часто можна почути, що в той час усі продукти були значно якісніші, ніж зараз. А неповторний смак улюблених морозива та сметани досі неможливо забути.

Проте, на жаль, не завжди це твердження відповідає дійсності. Безперечно, є імовірність, що смак цих продуктів забути важко, проте в більшості випадків це було викликано аж ніяк не надзвичайною якістю цієї їжі.

Морозиво

Відоме радянське морозиво, за яким і досі ностальгує багато людей, не завжди робили за однаковим рецептом. А інколи, під час виробництва, навіть додавали різноманітні домішки. Наприклад, у 1980 році, замість сливок, почали використовувати молоко. А потім навіть додавали рослинні та гідрогенізовані жири. Замість загущувача у складі морозива часто містилось борошно або крохмаль.

Сметана

Надзвичайно густа сметана, яку досі ставлять в приклад сучасній, теж не завжди була виготовлена з дотриманням усіх норм та вимог. Інколи для досягнення густої консистенції в продукт додавали крохмаль, який і був причиною того, що в сметані могла "стояли ложка".

Працівники теж не завжди совісно ставились до своєї роботи. Завдяки тому, що на підприємстві існувало таке поняття, як природній спад, часто робітники займались крадіжкою сировини, а замість нестачі додавали воду або інші інгредієнти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW