У Запоріжжі на розвиток зеленого господарства цього року спрямують 182 мільйона гривень



На найближчій сесії Запорізької міськради депутатам пропонують затвердити «Програму розвитку та обслуговування зеленого господарства міста на 2023-2025 роки». На цей рік фінансування програми 182,5 мільйона гривень.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Посадовці пояснюють, що нова програма була розроблена у зв’язку з передачею частини повноважень в сфері благоустрою від департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради до управління з питань екологічної безпеки.

Зазначене фінансування в 182 мільйона гривень пропонують направити на утримання парків, скверів та поточний ремонт їх елементів, які утримуються комунальними підприємствами КП «Титан» та КРБП «Зеленбуд» на площі 229,22 га; утримання міських пляжів та поточний ремонт їх елементів на площі 9,9 га; утримання та поточний ремонт 17 фонтанів (37 чаш); забезпечення функціонування 7 громадських вбиралень, 12 модульних туалетних кабін та 144 мобільних туалетних кабін; енергопостачання парків, пляжів, фонтанів, туалетів; водопостачання та водовідведення парків, пляжів, фонтанів, туалетів; утримання об’єктів благоустрою зеленого господарства (парки, сквери) та їх окремих елементів на території районів міста на площі 577,61 га.

Що стосується утримання пляжів, то посадовці зазначають, що опікуються двома комунальними пляжами – Центральним міським пляжем та Правобережним міським пляжем. Крім прибирання та санітарного догляду, до початку літнього сезону комунальники мають відремонтувати та пофарбувати грибки, роздягальні, лави, інформаційні щитки, встановити та полагодити питні фонтанчики, ногомийки, урни для сміття, очистити берег від сміття, водоростей та очерету.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бюджет міста Запоріжжя минулого року недоотримав майже 650 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW