Обов’язково подивіться на небо після заходу сонця: науковці розповіли про незвичайне небесне явище, яке буде видно в березні



У березні всі люди, незалежно від місця проживання, зможуть спостерігати дивовижне небесне явище - зодіакальне світло.

Про це пишуть на сайті Space.com.

Дане явище виникає в результаті відображення сонячного світла частинками пилу, які літають між нашою планетою та Сонцем.

Коли можна побачити рідкісне явище

Спостерігати явище можна було ще з 9 березня. Але така можливість є у кожного бажаючого ще протягом декількох днів – до 21 березня.

Зодіакальне світло також називають пірамідою, яка освітлює небо над Землею вночі. Воно має вигляд смуги, що тягнеться від горизонту на захід і слідує уявній східній лінії на небосхилі, яка називається еліптикою.

Побачити його не просто, адже воно стає доступним для огляду тільки у повній темряві, а будь-яке штучне світло буде заважати. Спостерігати за зодіакальним світлом можливо тільки протягом 90 хвилин після заходу сонця.

Крім того, зараз є можливість спостерігати ще одне цікаве явище, коли одразу видно дві найяскравіші планети – Венеру та Юпітер. Вони перебувають на заході після того, як сонце сяде.

У північній півкулі Землі восени можна буде знову побачити зодіакальне світло. Найкраще його буде видно до світанку з кінця серпня та до початку листопада.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW