У Львові провели акцію, присвячену річниці трагедії в драмтеатрі у Маріуполі



На площі перед Оперним театром у Львові вшанували всіх загиблих у стінах Маріупольського драматичного театру.

16 березня у Львові провели мирну акцію "Де ти", присвячену річниці трагедії в драматичному театрі у Маріуполі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Рік тому росіяни нанесли авіаудар по будівлі маріупольського театру, де тоді перебували понад 1000 мирних мешканців. Це попри те, що мешканці написали перед входом великими літерами "ДЕТИ", щоб окупанти розуміли, що там перебувають цивільні. Через цю трагедію загинуло багато людей, серед них - діти. 

Сьогодні маріупольці у Львові, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді, Києві, Івано-Франківську, Кривому Розі проводять акцію "ДЕ ТИ". Ця назва – це символічне питання всіх мешканців Маріуполя.

"Зараз в словах "де ти" кожен маріуполець чи кожна маріупольчанка бачить питання теперішнього їхнього життя. Де ти, мирний український Маріуполе, який у нас тимчасово забрали російські окупанти? "Де ти?" вигукували в слухавки своїх телефонів тисячі людей, намагаючись знайти рідних, друзів, бо з 2 березня 2022 року Маріуполь перебуває в інформаційній блокаді. Де ти – це питання, яке ми зараз першим ставимо маріупольцям, які розкидані по всьому світу", – наголосила  координаторка акції у Львові Алевтина Швецова.

У Львові провели мирну акцію, присвячену річниці трагедії в маріупольському театрі, Фото: Романа Балука

У Львові провели мирну акцію, присвячену річниці трагедії в маріупольському театрі, Фото: Романа Балука

Читайте також: Яка ситуація у Львові та області станом на ранок 16 березня

Фото на головній: Романа Балука



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW