"Назар Стодоля" та інші вистави: репертуар Закарпатського облмуздрамтеатру



Уже доброю традицією є показ Закарпатським муздрамтеатром на Шевченківські дні – 9-10 березня – вистави, присвяченої найвідомішому українцеві ХІХ століття, видатному поетові і художникові Тарасові Шевченку. В репертуарі найбільшого театру Закарпаття в останні роки було три таких спектаклі: «Думи мої, думи» за поезією Тараса Шевченка, «Мати-наймичка» і «Назар Стодоля».

У п’ятницю, 10 березня, о 18.00 Закарпатський муздрамтеатр покаже драматичну історію  із ХVІІ століття «Назар Стодоля», яка вже з десяток років залишається в активному репертуарі. Це найвідоміша п’єса Тараса Шевченка, який був закоханий в театр і навіть писав театральні рецензії. На жаль, до наших днів дійшла тільки одна його драма, з інших залишилися лише уривки.

Цього разу любовний трикутник із життя козацтва у часи Руїни, яку поставив народний артист України Анатолій Філіппов, йтиме на ужгородській сцені в оновленому складі, тож історія хорунжого Назара Стодолі заграє новими відтінками.

А в суботу, 11 березня, о 12.00  Закарпатський муздрамтеатр запрошує переглянути казку Р.Кіплінга «Мауглі», а  о 18.00 – детективну історію Дона Нігро «Привиди маєтку Райвенскрофт». У неділю, 12 березня, о 12.00 «шерегіївці» покажуть музичну казку «Велике Жабеня», а о 18.00 – закарпатську сагу «Жменяки» за романом Михайла Томчанія.

"Назар Стодоля" та інші вистави: репертуар Закарпатського облмуздрамтеатру, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW