Хто зараз керує Полтавою? Згадуємо, чим запам’ятався секретар міськради Андрій Карпов: фото із Кивою, зустріч Порошенка, відповідь за «гнидники» у Прирічковому та штовхання із ветеранами



Раніше для полтавців (як і для решти українців) Андрій Карпов був більше відомим як Ютуб-блогер Андрій Полтава, який досить успішно вів стріми у своєму «Вата-шоу».

Проте у вересні 2020-го Андрій Карпов заявив, що Полтаві потрібні зміни, а він йде на вибори міського голови.

Давайте пригадаємо, як це було і що говорив Карпов перед балотуванням.

-Полтаву потрібно захистити від корупції, непрофесіоналізму… тому я вирішив іти на вибори міського голови Полтави! - говорив Карпов-кандидат у мери.

Міським головою із першої спроби Андрій Карпов не став, але отримав у міській раді другу за значенням політичну посаду. 19 березня 2021 року його обрали секретарем Полтавської міської ради.

-Дякую усім, хто віддав за мене голоси. Так, я хотів стати секретарем, тому що три гілки влади повинні працювати на інтереси громади, відкидаючи всі політичні мотиви, – так тоді прокоментував своє призначення Карпов.

Під час виступу Карпова у президії сиділи Олександр Мамай та зрадник України, колишній нардеп Ілля Кива. Оскільки після обрання місце у президії зайняв і Карпов, тому у мережі так багато знімків Карпова по сусідству зі зрадником.

Під час своєї роботи секретарем Андрій Карпов не лише сидів у кабінеті, але й виходив «у люди». Так, 3-го квітня 2021-го року відбувся емоційний діалог між ним та противниками забудови Прирічкового парку.

Його звинуватили у тому, що Карпов назвав Прирічковий парк «гнидниками». Він озвучив свої думки. Ось як це було.

Якщо ви із якихось невідомих причин вважаєте, що Андрій Карпов – людина далека від спорту, то глибоко помиляєтеся. Принаймні, велоспортом він точно займається, і у 2021-му брав участь у Велодні. А також давав коментар журналістам 0532.ua.

-Велоінфраструктура у Полтаві майже відсутня. Добре що є люди, які хоча б створили велопарковки по місту. Але досі немає жодного повноцінного безпечного веломаршруту, тому будемо працювати над цим. Я увійшов до групи, яка займатиметься впровадженням велоструктури у Полтаві. Сподіваюся, нам вдасться у цьому напрямку просунутися, - розповідав Андрій Карпов, який приїхав на пробіг на червоному спортивному велосипеді. 

Хто зараз керує Полтавою? Згадуємо, чим запам’ятався секретар міськради Андрій Карпов: фото із Кивою, зустріч Порошенка, відповідь за «гни..., фото-1

Аби не відриватися від народу і навіть на роботі користуватися перевагами, які надає всесвітня мережа, Андрій Карпов запровадив годину відповідей на запитання жителів Полтави у Інтернеті.

Тут багато хвилин, але, якщо вам цікаво, можете передивитися.

У грудні 2021-го року, незадовго до початку повномасштабної війни, міський голова Олександр Мамай влаштував черговий скандал своїми висловлюваннями. У інтерв’ю нині забороненому телеканалу «Наш» він сказав, що у війні на Сході «брат іде на брата», а на території України воюють дві наддержави – США та Росія.

Це обурило значну частину мешканців міста, передусім – ветеранів російсько-української війни. Вони вимагали висловити Олександру Мамаю недовіру. Під час однієї із акцій протесту ветерани прорвалися до приймальні Мамая. Міського голову там не застали, але відбулася штовханина із Андрієм Карповим. Він у запалі назвав себе «ветераном».

-Ви хочете ветерана (виправляється) волонтера, який вам весь час допомагав поштовхати?! Штовхайте!

Далі штовхання справа не зайшла, але сторони конфлікту добре покричали. Ось відео із тих подій.

17-го січня 2022 року Андрій Карпов приїхав до Жулян, щоб зустріти Петра Порошенка, який повертався з-за кордону. Перед тим слідчі ДБР намагалися вручити п’ятому президенту підозру у скоєнні державної зради.

Тоді до аеропорту зустрічати Порошенка приїхали тисячі прихильників, у тому числі – із Полтави. Андрій Карпов показав, скільки їх було.

11-го березня 2022 року у Полтавській міській раді відбулася одна із перших сесій від початку повномасштабного вторгнення. Перед початком засідання Андрій Карпов повторив фразу, яку адресували українські військові руському військовому кораблю. Олександр Мамай приклад секретаря не підтримав.

Хто зараз керує Полтавою? Згадуємо, чим запам’ятався секретар міськради Андрій Карпов: фото із Кивою, зустріч Порошенка, відповідь за «гни..., фото-2

. - Може ми і від вас колись почуємо, Олександр Федорович, іде корабль на**й чи нє? - запитав Карпов.

- Я своє слово скажу. Кожен повинен за себе відповідати, - відповів Мамай.

 Із 2-го березня 2023 року Андрій Карпов, як секретар міської ради, виконує обов'язки міського голови Полтави. Відповідне розпорядження 1-го березня підписав Олександр Мамай, який пішов на місяць у відпустку, а потім на рік буде відсторонений від своєї посади внаслідок вироку суду (якщо його не скасує апеляція).

Сьогодні, 9-го березня, після засідання виконавчого комітету Андрій Карпов висловив сподівання щодо плідної співпраці із начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним у розбудові Полтави (хоча раніше активно критикував "Слуг народу" та представників президентської вертикалі - Авт.). І вкотре закликав відкинути політичні суперечки заради розвитку громади.

У кулуарах міської ради активно говорять про те, що Карпова хочуть замінити на представника "Слуг народу" (ось тут ми обговорюємо можливі розклади), але на такі зміни поки що немає голосів.

Далі буде. Щоб стежити за розвитком подій, підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW