"Долар приголомшив українців після ракетного удару, фіксуються вражаючі курси валют": експерти сказали, чи треба йти в обмінники



Курс долара в Україні продовжує падати вже другу добу. Станом на 9 березня, продати готівковий долар можна в середньому по 38,30 грн, а купити за 38,85 грн. Це на 10 копійок дешевше, ніж у попередній банківський день.

Як інформує "buz.today.ua", в обмінниках курс купівлі становить у середньому 38,20 грн/долар, а курс продажу – 38,75 грн/долар.

Якщо порівнювати курс у банках, то найвигідніший курс купівлі в Універсал Банку - 37,5 грн/дол., в ПриватБанку - 37,95 грн/дол., і Райффайзен Банку - 37,90 грн/долар.

Найвигідніше для українців валюту продає ПриватБанк – 38,45 грн/дол., Райффайзен Банк – 38,7 грн/дол., Універсал Банк – 38,7 грн/дол., та Сенс Банк – 38,8 грн/долар.

Останнім часом українці стали частіше купувати безготівкову валюту, щоб покласти її на депозити. Це допомагає зміцнитися готівковому курсу гривні.

Також на зміцнення гривні впливають низька інфляція на початку року, стабільне надходження фінансової допомоги від міжнародних партнерів, експортний виторг від аграріїв, зниження обсягів енергетичного імпорту.

За словами багатьох експертів, долар на сьогоднішній день стрімко падає, адже його зараз надто багато на ринку. За підрахунками, пропозиція валюти на 5-7% перевищує попит.

"Долар приголомшив українців після ракетного удару, фіксуються вражаючі курси валют": експерти сказали, чи треба йти в обмінники, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW