"Піца на колесах": британські волонтери організували чергове частування для жителів Первомайська, - ФОТО



8 березня на Миколаївщині, в Первомайську, волонтери всесвітньої організації “Siobhanstrust” організували “Піцу на колесах”, де в рамках акції всіх охочих пригощали їжею.

Як розповів кореспонденту 0512.ua один із організаторів акції - Том Хьюс, волонтери їздять та готують піцу в різних містах України. За словами британського волонтера, таким чином їх фонд хоче підтримати українців під час війни. 

Том Хьюс

Том Хьюс

- Ми бували не тільки у тилових містах України, але й на деокупованій території: в Бородянці, Ірпіні, Балаклії, Куп'янську, Ізюмі, в Херсоні, - розповів організатор заходу. 

За день, у Первомайську волонтери приготували близько 2000 піц, а з початку діяльності (з березня 2022 року - ред.) - пів мільйона. Піцу волонетрам передають з Німеччини та Італії. 

- Ми обрали саме піццу, тому що вона легко та швидко готується. Піцу люблять всі і нею можна нагодувати велику кількість народу, - зазначив Том Хьюс. 

Інколи волонентери потрапляли й під обстріли. 

- Якось ми були в Херсоні, це було 21-22 листопада минулого року і проїздили блокпост й побачили, що позаду нас, метрів 100, розірвався снаряд. Це було страшно. Бувало й на Донеччині також, прилітало на відстані близько півкілометра від місця, де ми ночували, - розповіли волонтери. 

Том зізнався, що щирі емоції людей слугують для їх команди найкращою подякою та те, що інколи сумує за своєю собакою та домом. Проте, зазначає, що свою діяльність команда налаштована проводити до тих пір, поки росія не залишить територію України. 

Фото - 512Фото - 512

Нагадаємо, волонтери благодійної організації “Siobhanstrust” з Шотландії організували акцію “Піцу на колесах”, в рамках якої вже об'їздили кілька десятків міст України. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW