"Не помічала" кишкову паличку на кухні: в Одесі фельдшерка з епіднагляду брала гроші за "позитивні" результати досліджень



В Одесі на корупції викрили фельдшерку з епідеміологічного нагляду. Протиправні дії жінки задокументували під час отримання неправомірної вигоди від підприємця.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Встановлено, що між фізичною особою-підприємцем та державною установою був укладений договір про надання послуг щодо проведення лабораторних досліджень продукції, яка готується в торговельному павільйоні чоловіка.

Після чергового відбору проб і змивів, фельдшерка запросила з підприємця чотири тисячі гривень за видачу результатів санітарно-мікробіологічних досліджень без виявлення в них бактерії групи кишкової палички. Крім того, жінка повідомила громадянину, що у разі надання їй аналогічної суми щомісяця, в подальшому вона зможе виготовляти та направляти засобами електронного зв’язку позитивні результати досліджень без відповідних маніпуляцій.

Під час реалізації наявної інформації правоохоронці викрили правопорушницю «на гарячому», одразу після передачі їй обумовленої суми за чотири місяці одразу в розмірі 16 тисяч гривень. Речові докази у фігурантки вилучили.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури повідомили медику про підозру в одержанні працівником підприємства, який не є службовою особою, неправомірної вигоди, за вчинення будь-яких дій з використанням становища, яке займає працівник, в інтересах того, хто надає таку вигоду, - розповіла старша слідча слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олена Сарсакова. - Цей злочин передбачений ч. 3 ст. 354 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Триває слідство».

"Не помічала" кишкову паличку на кухні: в Одесі фельдшерка з епіднагляду брала гроші за "позитивні" результати досліджень, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW