Обстріл у Костянтинівці та пошкоджені будинки. Хроніка великої війни: 3 березня



Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення.

Генеральний штаб ЗСУ

Обстріл у Костянтинівці та пошкоджені будинки. Хроніка великої війни: 3 березня, фото-1

На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Так, окупанти завдали 31 авіаційний та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Окрім того зафіксовано 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Тимоновичі, Заріччя, Грем’яч, Хрінівка Чернігівської області; Бояро-Лежачі, Атинське, Іскрисківщина, Кіндратівка, Миропільське, Попівка Сумської області та районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області; Макіївка і Кремінна Луганської області та Роздолівка - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку противник не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Богданівки та Бахмута Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує безуспішно атакувати позиції наших військ. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах 18 населених пунктів. Серед них - Бердичі, Авдіївка, Водяне, Веселе, Богоявленка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках вогневого впливу окупантів зазнали понад 45 населених пунктів. Зокрема, Новосілка і Времівка Донецької області; Залізничне, Гуляйполе, Кам’янське Запорізької області, а також Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка та Херсон. Російські загарбники продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області. 

Кількість загиблих від обстрілу у Запоріжжі зросла

Обстріл у Костянтинівці та пошкоджені будинки. Хроніка великої війни: 3 березня, фото-2

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по житловому будинку у Запоріжжі зросла до чотирьох.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Рятувальники вже понад добу займаються ліквідацією наслідків ракетного удару по житловому будинку у Запоріжжі.

"Станом на 07:00 3 березня рятувальники деблокували тіла ще двох загиблих мешканців будинку", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що співробітники ДСНС врятували 11 осіб. Під час розбору завалів врятували та передали волонтерам 2 котів.

Нагадаємо, вчора вночі росіяни вдарили по багатоповерхівці в Запоріжжі, внаслідок чого будівля зазнала сильних пошкоджень.

Ситуація на Донеччині

  • На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар та Богоявленка — без жертв.
  • На Донецькому напрямку в Очеретинській громаді пошкоджено 3 будинки в Тоненькому; Сєверне зазнало авіаракетного удару, Кам'янка — артобстрілу, Красногорівка — обстріляна з артилерії і танків. Авдіївка за ніч тричі потрапляла під артобстріли — влучання по території трьох вулиць та промзоні. На ранок відбувся артобстріл по житловому кварталу і авіаракетний удар по території АКХЗ.
  • На Горлівському напрямку у Бахмуті пошкоджено 18 багатоповерхівок та приватний будинок, поранено 1 людину. Ще 1 людина поранена у Залізному Торецької громади. У Костянтинівській ТГ пошкоджено 3 будинки: у Костянтинівці, Іванопіллі та Диліївці. 14 будинків пошкоджено у Васюківці Соледарської ТГ.
  • На Лисичанському напрямку у Переїзному Званівської ТГ зруйновано 3 будинки і 10 пошкоджено. Пошкоджено декілька приватних будинків у Сіверську, зафіксовано 7 прильотів по Торському і Зарічному Лиманської громади.

Всього за добу росіяни вбили 2 жителів Донеччини, поранили ще 5. Докладніше дивіться на інфографіці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW