Бюджет міста Запоріжжя минулого року недоотримав майже 650 мільйонів гривень



В минулому році бюджет міста Запоріжжя недоотримав - 647,7 млн грн. В  найбільшому розмірі це податок на доходи фізичних осіб – 247,2, плата за землю – 185,2 млн грн, єдиний податок – 154,4 млн грн, акцизний податок – 88,4 млн грн.

Про це повідомляється в звіті про виконання бюджету Запорізької міської територіальної громади за 2022 рік, передає 061.

В департаменті фінансової та бюджетної політики міськради зазначили про те, що недоотримання податків на доходи з фізичних осіб з промислового майданчика склали майже 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Цю суму вдалося перекрити за рахунок отримання прибутку від військовослужбовців.

Всього було проведено видатків в 2022 році на суму в 8,8 мільярди гривень. Найбільша сума була направлена на сферу освіти – 3,4 млрд грн, близько 2 млрд грн – забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури (КП, транспорт, утримання доріг), близько 600 мільйонів спрямували на благоустрій і ремонти житлового фонду, 337 мільйонів пішли на посилення оборони і цивільний захист населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у міськраді пропонують надати більше 6 мільйонів гривень фінансової допомоги для КП «ЗМІА» та «УКБ».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW