Шахраї заробили десятки мільйонів на продажу неіснуючих міндобрив, генераторів і пального, - ФОТО, ВІДЕО



 Нацполіція провела спецоперацію для затримання шахраїв, які «заробили» на продажі неіснуючих генераторів і палива на десятки мільйонів гривень.

Як повідомила прес-служба НП, користуючись ситуацією в державі у зв’язку з агресією рф, зловмисники «продавали» ті товари, які набули попиту -  промислові електрогенератори, дизельне пальне і мінеральні добрива. Поліція затримала організатора та 9 активних учасників злочинної організації.

Слідством уже встановлено, що  сума збитків потерпілим складає близько 50 млн грн. Проте, за інформацією правоохоронців, кількість потерпілих від злочинної діяльності фігурантів значно більша, а сума збитків – понад 100 млн  грн. 

Оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно зі слідчими управління розслідування особливо тяжких злочинів Головного слідчого управління Нацполіції провели масштабну спецоперацію для затримання 10 учасників злочинної організації – їх підозрюють у шахрайському заволодінні коштами в особливо великих розмірах, створенні злочинної організації та участь у ній, а також у легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Зловмисники через посередників реєстрували фіктивні фірми з продажу мінеральних добрив, дизельного пального та промислових електрогенераторів. Для пошуку покупців діяла розгалужена система колл-центрів, працівники якого рекламували товар у мережі інтернет і робили масові смс-розсилки. 

Для стабільності функціонування розподілили учасників організації на окремі структуровані групи з визначеними керівниками, які відповідали за підготовку та проведення окремих етапів злочинної діяльності.  

Серед покупців були переважно агропідприємства та профільні господарства, а також підприємства, які хотіли підготуватися до можливого «блекауту» і  планували придбати електрогенератори. Фігуранти були добре обізнані зі специфікою торгівлі такими товарами, надавали детальну консультацію щодо вибору та запевняли про надійність поставок. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW