СБУ викрила нові схеми ухилення від призову у кількох областях України, - ФОТО



Служба безпеки блокувала ще три схеми ухилення українців від призову. У ході слідчо-оперативних дій в декількох областях України викрито сімох організаторів оборудок. За гроші вони пропонували потенційним призовникам уникнути мобілізації на підставі підроблених документів про стан здоров’я та шляхом нелегального перетину кордону.

Як повідомляє прес-служба СБУ, середня вартість таких «послуг» становила від 2 до 8 тисяч доларів. Ціна залежала від кількості осіб і типу документа.

Так, на Київщині:

викрито членів Київського обласного бюро МСЕК, які за грошову винагороду оформляли групи інвалідності для чоловіків призовного віку.

У Вінницькій області:

знешкоджено групу осіб, які підробляли для своїх «клієнтів» медичні довідки із реквізитами лікарень, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України.

Серед організаторів схеми – викладач навчального закладу, лікар та «айтішник».

На Закарпатті:

затримано двох мешканців Рахівського району. Вони пропонували «ухилянтам» втекти до ЄС через річку, яка знаходиться на межі кордону.

У вартість «послуг» також входили рятувальні жилети для «безпечного» перетину рубежу.

Під час обшуків правоохоронці виявили:

▪️ мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності;

▪️ медичні документи із ознаками підробки;

▪️ гроші, отримані злочинним шляхом.

Наразі триває розслідування для притягнення зловмисників до відповідальності за трьома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України);

▪️ ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);

▪️ ст. 369-2 (зловживання впливом).

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ спільно з Національною поліцією і Держприкордонслужбою за процесуального керівництва органів прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW