Колишнього «кіборга» Максима Запічного посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІ ступеня



Про нагородження стало відомо з Указу Президента України №93/2023 від 23 лютого.

« Посмертно відзначити державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені у захисті України» - сказано у документі.

Нагадаємо, наш земляк загинув 30 вересня минулого року у районі села Тернова.

Контракт "Шерлок" підписав улітку 2014 року. Тоді він служив 10 місяців, з них три – на фронті.

"Я служив у 91-му полку, який базується в Охтирці. Це інженерно-саперний полк. Був сапером. Нашим завданням не було стояти на певних постах і утримувати позиції. Ми їздили цими блокпостами і або щось ставили, або щось знімали", – розповідав Запічний в інтерв'ю виданню "Суспільне" у 2019 році.

"Шерлок" добровольцем пішов захищати Донецький аеропорт 30 грудня 2014 року. Відстань між нами та ворогом була до 20 метрів, при цьому всі стіни були гіпсокартонні – дуже тонкі

"Ти можеш не бачити ворога, але він все одно був там. І якщо хтось стріляв чергою з автомата, то прошивав ці стіни наскрізь. Це була повна темрява. Ми завчали кількість кроків та напрямки. Три кроки вперед, два вправо, здається , п'ять кроків уперед, знову ліворуч, до 63 кроків уперед і потім праворуч", – говорив Запічний.

В аеропорту він пробув 17 днів, а в день ротації зазнав поранення.

Вже після поранення "Шерлок" виконував бойові завдання в Авдіївці, Мар'їнці та інших містах Донбасу. Він був на передовій до кінця серпня 2015 року, потім працював інженером, але через наступ Росії знову вирушив на фронт.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW