Зима не відступає: синоптики повідомили, якою буде погода в Україні в останні дні лютого



Наприкінці лютого зима в Україні ще встигне нагадати про себе, не поступаючись правами довгоочікуваній весні. За передбаченнями синоптиків, найближчими днями слід очікувати на похолодання, опади і нічні морози. Тому не поспішаємо ховати теплі речі, щоб не довелося потім зустрічати справжню весну з застудою.

Погода на кінець зими – попередній прогноз

Останні зимові дні переважно будуть багатими на опади – сніг, мокрий сніг. Вночі у більшості регіонів очікуються морози до -1°...-4°, а вдень стовпчики термометрів не підніматимуться вище +4°. Проте на півдні та південному сході буде трошки тепліше.

Похмурна та з опадами очікується погода у неділю, 26 лютого. У багатьох областях можуть пройти дощі, а також сніг і мокрий сніг. У західній частині країни вдень температура повітря коливатиметься в межах +2°...+4°, у центрі - +4°...+6°, на сході - +5°...+11°, а на півдні - +8°...+14°.

Похолоднішає у передостанній зимовий день, 27 лютого. На півночі та заході передбачається сніг, температура вдень не підніматиметься вище 0°...+2°, а вночі слід очікувати морозні -3°. На півдні та південному сході тепло збережеться – вдень буде до +8°...+10°, у Херсонській області - до +14°, а в Криму - аж до +17°.

Завершення зими в Україні супроводжуватиметься помірно холодними температурними показниками. Вночі у більшості регіонів очікуються морози до -1°...-4°. Найхолодніша погода вдень буде на півночі, де стовпчики термометрів ледве досягатимуть 0°...+1°. Трошки тепліше, до +2°, очікується в західних областях. У центральній частині країни передбачається вдень 0°...+4°, на сході буде +3°...+7°, а в південних регіонах очікується +6°...+9°. Найшвидше весна прийде до Криму, де в останній день зими повітря прогріється до +14°.

Щодо опадів, 28 лютого найбільш ймовірні дощі у східних регіонах. Слід також очікувати опади у Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Яким буде початок весни в Україні?

За прогнозами відомої синоптикині Наталки Діденко, у перші березневі дні варто очікувати на помірні температурні показники та періодичні опади. Часом можливий поривчастий вітер, який буде додавати дискомфортних відчуттів.

Читайте також: Перетворює страви на "отруту": на якій олії категорично не можна смажити

Деяких українців звільнять від сплати одного з комунальних платежів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW