Якщо вам 40+, скоріше за все ви робите ці фінансові помилки: про що ви навіть не здогадувалися



Практикуючий інвестор та фінансовий консультант Юлія Бабенко розповідає, що левова частка українців лише пізнає ази фінансової грамотності, про яку в більшості шкіл навіть не розповідали. Попри це вміння грамотно примножувати кошти та розпоряджатись ними потрібне кожному.

Українці не розуміють «правила гри» у світі фінансів

Чи чули ви хоча б про одного мільйонера, який накопичив багатство, просто тримаючи гроші на депозиті у банку? Звісно такого не буває, бо всі відомі багатії постійно вкладають кошти в свій бізнес.

Люди нераціонально використовують свій час

Достатньо хоча б годину перегляду серіалу чи мелодрами замінити годиною вивчення основ фінансових знань. В наш час до бібліотеки йти не потрібно і чекати своєї черги, коли хтось поверне потрібну книгу теж. Щоб отримати доступ до знань знадобиться всього декілька кліків та секунд.

Тож найголовніше мати бажання навчатись.

Більшість не хоче вивчати інвестування

Колись людина, в якої був телефон, ноутбук чи комп'ютер вважалась прогресивною, але в наші часи цими речами вже нікого не здивуєш. Зовсім інша справа- інвестиції. Чомусь особливо представників старшого покоління це лякає. Разом із тим варто розуміти, що гроші в шафі чи під матрацом не принесуть жодного доходу, до тих пір поки ви не почнете вкладати їх в різні фінансові інструменти: облігації, акції, фонди, тощо.

Не потрібно тримати всі заощадження у гривні

Для точнішого розуміння можна уявити, що у 2018 році людина зібрала100 000 гривень. Минуло п'ять років, уже 2023 року, а ці кошти так нікуди й не були інвестовані.

Сумна новина від мене. Інфляція «з'їла» за цей час 55,5% ваших заощаджень гривні, — каже експерт.

Саме тому не варто перекладати відповідальність на державу.

Ніхто, крім вас, не подбає про вашу забезпечену старість. Жодні капітали не впадуть вам з неба тільки якщо ви самі не сприяєте цьому. Ви справді хочете жити у майбутньому на ці мізерні гроші, як державна пенсія?, — каже Юлія Бабенко.

Ніколи не пізно починати вчити правила фінансової грамотності. Ви можете почати і в 20 років, і в 60, проте це піде тільки на користь вам, додає експерт.

Читайте також: Увага, шахраї: почастішали випадки обману під виглядом грошових виплат від міжнародних організацій



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW