Все що потрібно знати про авокадо при виборі в магазині: відомий кулінарний блогер дала поради



Дуже часто обрати смачне та достигле авокадо – це справжня задача із зірочкою. Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич розповіла, що потрібно робити, щоб не помилитись із вибором цього корисного плоду.

Вона розповіла, що вибирати авокадо слід в залежності від того, коли ми плануємо його споживати.

Всі знають, що авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція, - каже Дорошкевич.

Блогерка зауважила, що для того, щоб з’ясувати, чи стиглий плід, слід звернути увагу на стан плодоніжки. Якщо ви бачите, що вона суха й досить легко відривається, це потрібний плід. А ось якщо ви відірвали плодоніжку, то таке авокадо потрібно з'їсти якомога швидше, щоб воно не почало псуватись.

Дарія розповіла про лайфхаки, які точно допоможуть пришвидшити дозрівання плоду. Якщо вам потрібне стигліше авокадо, то вам просто слід загорнути плід у паперовий пакет з яблуком чи бананом. Якщо терміново треба зробити авокадо стиглим, то загорніть його у харчову плівку.

Разом із цим пані Дарія не рекомендує тримати нерозрізане авокадо у холодильнику. Річ у тім, що жири, на які авокадо багате, при охолоджені стають менш смачними.

"Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури", - пояснила вона.

Якщо ви розрізали плід і у вас залишилась половинка, то полийте її лимонним соком та загорніть у плівку, аби плід не потемнів.

Читайте також: Білі чи коричневі яйця: чому різна ціна, які кращі

Лайфхак для тих, хто мучиться від пригорання їжі до сковороди

Шкаралупа відокремиться зі свистом: як легко почистити яйця



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW