Мобілізація в Україні: які нові правила вручення повісток



Вже незабаром всі працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які уповноважені вручати повістки громадянам України, отримають бодікамери.

Це необхідно для того, щоб фіксувати процес вручення і отримання документу задля запобігання непорозумінь при ймовірних конфліктних ситуаціях (які вже не раз мали місце при врученні повісток на вулиці).

Пояснення щодо необхідності таких мір надала керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк. Вона також зазначила, що інциденти під час вручення повісток військовозобов’язаним на вулицях насправді не є системним явищем, як це намагаються показати в соціальних мережах.

Роздача повісток на вулицях та блокпостах

Крім використання відеотехніки, другим нюансом є можливість масового вручення повісток на вулицях, блокпостах та інших місцях. За поясненнями головного військового комісару Львівщини Олександра Тіщенка, порушень в такому способі роздачі повісток немає.

Тіщенко наголосив, що люди забувають про те, що, «окрім прав, у них також є й обов’язки, серед яких є захист вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України».

Деякі громадяни просто ігнорують діючі правила та не поспішають повідомляти військомати про зміни у своєму сімейному стані, стані здоров’я, адреси місця проживання, місця роботи чи освіти.

Саме тому військовим і доводиться вдаватись до таких заходів, роздаючи повістки не лише за місцем проживання чи роботи, а й у громадських місцях. Основна мета цього – збір актуальних даних щодо мобілізаційного ресурсу та визначення реальної кількості громадян, придатних до військової служби.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW