Лайфхак для тих, хто мучиться від пригорання їжі до сковороди



Часто під час смаження їжа прилипає до пательні. Звісно, ситуацію можна вирішити купівлею нової сковорідки з антипригарним покриттям. Але справа в тому, що з часом і воно втрачає свої властивості. Що робити, щоб ваша пательня не пригорала?

Авторка статті Тетяна Мележик розповідає:"Що б я не робила, з часом продукти починали прилипати до сковорідки під час смаження. Доводилося досить часто купувати новий посуд. Але якось я зіткнулася з цікавим і досить простим фокусом. Вирішила спробувати і здивувалася, що сковорідка припинила пригорати".

Лайфхак надзвичайно простий. Перед смаженням просто варто прожарити пательню із сіллю.

Що робити? Для початку вам слід знежирити поверхню посудини. Щоб це ефективно зробити, ви можете просто промити посуд м'якою губкою з мийним засобом. А вже після цієї маніпуляції можете розпочинати прожарювання. Перш за все нагрійте пательню , а вже потім на гарячу поверхню насипте декілька ложок солі так, щоб спеція повністю покрила всередині посудину. Далі зменшуйте вогонь та помішуйте сіль.

Скільки часу потрібно прожарювати сковорідку сіллю

Варто продовжувати процес до появи жовтуватого кольору солі та легенького димку з поверхні пательні. Для цієї процедури вистачить 10 хвилин. Лише після цього вашу пательню можна прибрати з вогню.

Що робити після прожарювання

Після прожарювання висипте сіль до певної посудини, скористайтесь паперовим рушником, щоб добряче протерти сковорідки. Протирати варто також і боки.

Далі вам варто влити трішки соняшникової олії і натерти нею пательню за допомогою чистого паперового рушника. Після цього посуд кладеться на вогонь на 2-3 хвилини. Після цієї маніпуляції ваша улюблена пательня точно не пригоратиме.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW